My fave weekend Maltesers latte

Onze Instagram poll was een huge hit en er werd massaal gestemd voor het delen van deze overheerlijke Latte. Dit is verreweg my fave weekend Maltesers latte. ’S Ochtends bij het ontbijt en het liefst in bed. Even genieten met mijn lieverlings magazine om nieuwe ideeën op te doen voor mijn droomhuis, of natuurlijk voor Muoto.

Zoals je misschien al weet ben ik een enorme sucker for sweets. Het liefst drink ik mijn koffie met een van de heerlijke siropen van Monin. Caramel, hazelnoot en macadamia zijn favoriet. Maar deze koffie wordt dan wel iets té zoet. De combinatie van een goede sterke koffie met chocoladesaus en slagroom is precies goed.

My fave weekend latte | Muoto Blog

Dit heb je nodig:

Espresso
Opschuimmelk
Chocoladesaus
Slagroom
Maltesers

Zo maak je het:

Pak een groot glas en giet de chocoladesaus langs de rand in het glas. Dit ziet er immers leuker uit dan het gewoon onder in je glas te gieten.

Het geheim voor een heerlijke latte is goede espresso. Smaken verschillen natuurlijk dus zet de espresso zoals jij ‘m het lekkerst vindt. Heb je geen espresso machine? Gebruik dan een cafetière of percolator en kies voor een dark roast.

Gebruik voor de melkschuim een opschuimmelk, deze schuimt namelijk net iets lekkerder. Ook opschuimmelk is er in vele soorten en maten. Kies voor een opschuimmelk die het beste bij je past. Heb je bijvoorbeeld een lactose allergie? Ga dan voor de Barista Edition van Oatly. Dit is een haverdrank speciaal ontwikkeld voor het opschuimen van melk. Helemaal plantaardig en vrij van melk, soja of GMO’s.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig zat apparaten die kant en klare latte macchiato’s voor je maken, maar er is niks zo leuk als het zelf doen. Mits je natuurlijk een espressomachine hebt met stoom. Het is even wennen maar oefening baart kunst. Daarnaast zijn er tegenwoordig tal van barista workshops te volgen. Ben jij al een specialist in het maken van hartjes en blaadjes?

Je onweerstaanbare Maltesers latte is bijna klaar.
Giet de espresso en de opgeschuimde melk in het glas. Top het geheel af met een zalige toef slagroom. Het enige wat je nu nog te doen staat is het geheel decoreren met Maltesers.

My fave weekend latte | Muoto Blog

Nu vraag je je wellicht af waar op de foto’s de Maltezers zijn gebleven. Nou, daar heb ik een antwoord op, die zijn op [confession]. Er is namelijk een groot verschil tussen het fotograferen van een interieur en food in het algemeen. Dus, drie shoots verder heb ik alle Maltesers allang opgepeuzeld. Nomnomnom.

Kun jij deze oh zo lekkere latte weerstaan? Laat het ons weten en deel jouw creatie op Instagram via #muotolatte

XO Annette

BewarenBewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *