Our secret to making the best popcorn ever

Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn fave filmsnack maak. Mijn ultieme guilty pleasures zijn zoet. Nou ja, eigenlijk zoeter dan zoet. Er gaat dan ook niks boven een grote bak karamel popcorn.

Vorig jaar maakte ik voor het kerstdessert een taart met een topping van karamel popcorn. De taart was wat machtig, maar de popcorn… Muy delicioso!
Het geheim? Zeezout.

Nu hoor ik je denken, zeezout is toch niet zoet? Nee, maar de combinatie van zoet en zout is to die for! Natuurlijk zal ik het recept voor deze karamel popcorn met je delen. Zo ben ik! Dus lees snel verder en voor je het weet zit jij vanavond te genieten van deze delicious popcorn en je fave film op Netflix.

Our secret to making the best popcorn ever | Muoto Blog

Dit heb je nodig:

Voor de karamelsaus 
50 gram boter
4 el lichte basterdsuiker
1 blikje gecondenseerde volle melk met suiker
zeezoutvlokken

Voor de popcorn
30 gram popcorn maïs
2 el rijstolie
karamelsaus

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verwarm de olie een grote pan met deksel. Ik gebruik rijstolie. Rijstolie is zeer geschikt om eten te bereiden bij hoge temperaturen en heeft geen uitgesproken smaak. Heb je geen rijstolie, dan zou je ook olijf- of zonnebloemolie kunnen gebruiken.

Doe de maïs in de pan en wacht even tot de maïs begint met poffen. Leg nu de deksel schuin op de pan en wacht tot de maïs klaar is met poffen.

In dit recept gebruik ik 30 gram maïs. Voor de echt lekkere trek kun je natuurlijk ook meer maken maar zorg er wel voor dat de pan niet té vol zit.

De popcorn is nu klaar. Tijd om de karamelsaus te maken.

Our secret to making the best popcorn ever | Muoto Blog

Smelt de boter in een pan en roer met een garde de suiker erdoor. Schenk vervolgens de gecondenseerde melk erbij. Blijf roeren terwijl je het mengsel op matig vuur aan de kook brengt. Voeg de zeezoutvlokken toe aan de karamelsaus en roer nog even goed door. Zet het vuur laag en laat de saus net zolang koken tot het de gewenste dikte heeft. Let er wel op dat de saus nog iets dikker wordt als deze afkoelt. De saus is nog wat licht van kleur, maar zodra de popcorn uit de oven komt is deze mooi goudbruin.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de popcorn gelijkmatig over de plaat. Besprenkel de popcorn met de karamelsaus en zorg dat de popcorn rondom met de saus wordt bedekt. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de popcorn ongeveer 8 minuten. Haal de popcorn uit de oven en laat afkoelen.

Alles wat je nu nog hoeft te doen? Netflix and chill!

Happy snacking!

XO Annette

 

Bron: Foodspecial Kerst 2017

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *